Allt ljus på August i år

1897 sitter August Strindberg på sin kammare på Grönegatan 8 i Lund och skriver på den delvis självbiografiska boken ”Inferno”. Ett drygt sekel senare sitter Suscito i huset mittemot och gör den officiella hemsidan till Strindbergsåret 2012.

Strindberg 2012 webbplats

August Strindberg är utan tvekan en av Sveriges största författare genom tiderna. Med klassikerna ”Röda rummet”, ”Mäster Olof” och ”Fröken Julie” har han gjort mer för det svenska språket än de flesta andra. Hans ordglädje och språkliga eld har inte falnat. I år är det 100 år sedan Strindberg gick bort. Det uppmärksammas både nationellt och internationellt, och inte minst på Internet.

Suscito har på uppdrag av Kulturrådet formgivit och skapat den officiella hemsidan www.strindberg2012.se. Där presenteras aktuella evenemang under Strindbergsåret och där ges även en inblick i Strindbergs liv och gärning. Hemsidan finns tillgänglig på sju olika språk; svenska, spanska, tyska, arabiska, kinesiska, engelska och franska.

När vi skapade hemsidan låg fokus på att göra en webbplats som kändes livfull, levande och fylld med aktiviteter. Den är ett nav för allt det som händer under året, där kalendariet är en viktig del med sökfunktionen.
Det finns mycket att se fram emot under Strindbergsåret 2012. Vi är glada över att få vara en del av firandet.